Onderhoud en reparatie

Een goed onderhouden auto is belangrijk. Zo voorkomt u hogere reparatiekosten en kans op pech. Daarnaast niet te vergeten: uw auto blijft veilig! Een bijkomend voordeel is dat uw auto meer oplevert bij inruil als deze goed is onderhouden.

Grote en kleine beurt

De onderhoudsintervallen zijn de laatste jaren steeds langer geworden, daardoor is er van een traditionele kleine of grote beurt eigenlijk geen sprake meer. Tegenwoordig laat men onderhoud uitvoeren bij een bepaald aantal kilometers.

Het onderhoud aan moderne auto’s kan verdeeld worden in vier categorieën, namelijk:

1. Vaste inspectie

Dit is het jaarlijkse controlemoment voor de auto. Belangrijke zaken die nagelopen worden: remmen, banden, ophanging, vloeistoffen, motorolie, filters.

2. Slijtage reparatie

Denk hierbij aan banden, remblokken, remschrijven en koppelingsplaat.

3. Kilometergebonden vervanging

Voor sommige onderdelen bestaat een vervangingsmoment bij een aantal verstreken kilometers. De bekendste hiervan is de distributieriem.

4. Onvoorziene reparatie

De levensduur van bepaalde onderdelen is niet altijd te bepalen. Daarom kunnen er altijd onvoorziene reparaties voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een waterpomp die gaat lekken, een veer die breekt of een aandrijfas die defect is.

Tip

Ondanks dat de intervallen van onderhoud groter zijn geworden gebruiken auto’s altijd motorolie! Controleer het oliepeil dus met regelmaat of kom bij ons voor controle! Maak online een onderhoudsafspraak of bel onze garage: 053-5364711

Maak een onderhoudsafspraak voor uw auto

Afspraak maken

Geen titel
Uw afspraak is pas definitief na bevestiging van de werkplaats.

Reparatie, onderhoud en APK-keuring

Voor reparatie en onderhoud van alle merken auto’s kunt u bij ons terecht. Van Audi tot Volvo en van Duits, Japans, Frans tot Zweeds. Wij onderhouden en repareren uw auto met de grootste zorg.

Bij ons staan service en vertrouwen hoog in het vaandel. Daarom werken we met vakkundige monteurs die bekend zijn met de nieuwste technieken. Daarnaast hebben we een modern ingerichte werkplaats met de nieuwste apparatuur.

Heeft u schade aan uw auto? Wij kunnen dit voor u afwikkelen bij uw verzekeringsmaatschappij en repareren in onze vakkundige werkplaats.