APK keuring en onderhoud

 

Auto onderhoud en APK keuring in Enschede

Uw auto APK keuren in Enschede? Of is er direct onderhoud nodig aan uw auto? Wij helpen u hier graag bij. Wij zijn een erkend APK-bedrijf vlakbij Enschede en controleren uw auto op alle verplichte onderdelen zoals o.a. verlichting, carrosserie, remmen, stuurinrichting, wielophanging, schokdempers en banden. Onze monteurs controleren niet alleen uw voertuig maar kijken ook naar zaken zoals de kilometerstand, het voertuigbewijs, identificatienummer en de gebruikte brandstof.

Daarnaast kunt u bij ons terecht voor onder andere:
  • APK keuring
  • Periodiek onderhoud
  • Reparatie van uw airconditioningsysteem
  • Zomer- en Winterbanden
  • Accessoires

Maak nu een afspraak

Of bel 053-5364711

Afspraak maken ADS

Geen titel
Uw afspraak is pas definitief na bevestiging van de werkplaats.
TIP

Ondanks dat de intervallen van onderhoud groter zijn geworden gebruiken auto’s altijd motorolie! Controleer het oliepeil dus met regelmaat of kom bij ons voor controle! Maak een onderhoudsafspraak of bel onze garage:
053-5364711

Wat zeggen anderen?

Geweldig bedrijf met goede service ! Kom hier al jaren als zeer tevreden klant !

– Martin –

Al zeker 16 jaar klant bij dit mooie bedrijf. Al vele auto’s gekocht en in onderhoud gehad bij Auto Reuvers. Blind vertrouwen, weten dat je nooit teveel betaald, dat is heel veel waard!

– Anoniem –

Zeer klantvriendelijk, verstand van zaken en correct. We zijn super tevreden!

– Alwin –

Zeer kundige en vriendelijke service. Scherp geprijsd en uiterst klantvriendelijk. Reuvers doet zijn uiterste best om een compleet scherp geprijsd product te leveren.

– Ellen –

Waarom uw auto APK keuren?

Wanneer uw APK verloopt en zonder geldige APK de weg op gaat riskeert u een boete van de politie of Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Krijgt u daarnaast een ongeval dan is de kans groot dat uw verzekeringsmaatschappij u geen geld zal uitkeren. Maak daarom tijdig een afspraak. Bel of mail onze werkplaats. Wij zorgen dat uw auto zo snel mogelijk de APK keuring krijgt.

Wanneer uw auto APK keuren?

Als u een auto heeft, is het goed om te weten of uw auto APK-plichtig is en als dit het geval is, wanneer deze APK goedgekeurd moet zijn. Zo moet een nieuwe auto die op benzine rijdt na vier jaar voor het eerst een APK keuring krijgen. De tweede keuring vindt plaats als de auto zes jaar oud is en de derde vindt plaats wanneer de auto acht jaar is. Daarna zal de APK keuring jaarlijks moeten worden uitgevoerd. Bij een nieuwe dieselauto moet dit na drie jaar. Daarna moet de dieselauto ieder jaar APK gekeurd worden. U krijgt 6 weken van te voren een herinnering van het RDW. Heeft u deze herinnering al gekregen? Neem dan contact met ons op en laat uw auto APK keuren vlakbij Enschede, bij Auto Reuvers.

Auto onderhoud Enschede

Een autofabrikant schrijft voor dat er regelmatig onderhoud aan de auto uitgevoerd dient te worden. Eventuele slijtage wordt hierdoor vroegtijdig gesignaleerd en verholpen. Hierdoor kunt u veilig blijven rijden en voorkomt u onverwachte grote uitgaven.

Voor onderhoud en reparaties van uw auto bent u bij Auto Reuvers op het juiste adres. Wij onderhouden en repareren uw auto met de grootste zorg. Onze vakkundige monteurs zijn altijd op de hoogte van de laatste technieken en wij werken binnen onze modern ingerichte werkplaats met de nieuwste apparatuur. Wij onderhouden en repareren alle merken auto’s.

Heeft u schade aan uw auto? Wij kunnen dit voor u afwikkelen bij uw verzekeringsmaatschappij en repareren uw auto in onze vakkundige werkplaats.

Onderhoud auto: de kleine beurt

Een kleine beurt is een periodieke onderhoudsbeurt voor uw auto. Wij adviseren om uw auto iedere 15.000 kilometer (of één keer per jaar) naar onze garage vlakbij Enschede te brengen voor een kleine beurt. Wij controleren uw auto tijdens de kleine beurt op een aantal zaken gecontroleerd. Zo wordt o.a. gekeken naar de schokdempers, accu, verlichting, ruitenwissers, uitlaat, banden en het remsysteem. Ook verversen wij de olie, vervangen wij het oliefilter en worden de koelvloeistof en ruitenwisservloeistof bijgevuld. Zo zorgen wij er bij Auto Reuvers voor dat u snel en veilig weer de weg op kunt.

Onderhoud auto: de grote beurt

Is uw auto toe aan een grote beurt? Dit is afhankelijk van het merk, leeftijd en de kilometerstand. Wij raden aan om iedere 30.000 kilometer (of wanneer u minder rijdt, ééns per twee jaar) uw auto naar onze garage vlakbij Enschede te brengen voor een grote beurt. U kunt ook in uw instructieboekje van uw auto de onderhoudsintervallen terug vinden. Garages plaatsen vaak een sticker of kaart in uw auto waarop u kunt aflezen na hoeveel kilometer de auto weer toe is aan een beurt. Houdt niet alleen deze kilometers als richtlijn aan maar ook de periode tussen de grote beurten (ongeveer 2 jaar). Want ook als u niet veel met uw auto rijdt en deze veel stilstaat kunnen er defecten ontstaan. Neem de grote beurt van uw auto serieus. Zo komt u niet voor verassingen te staan en rijdt u met een veilig gevoel de weg op.

Controle grote beurt

Tijdens de grote beurt van uw auto wordt er door onze ervaren monteurs uitgebreid naar uw auto gekeken en waar nodig (na overleg) onderdelen vervangen. Tijdens de grote beurt vervangen wij altijd de oliefilter, motorolie, luchtfilter, koelvloeistof en ruitenwisservloeistof. Daarnaast controleren wij de bougies en het brandstoffilter (diesel auto’s) en indien nodig vervangen wij deze ook.

1. Vaste inspectie
Dit is het jaarlijkse controlemoment voor de auto. Belangrijke zaken die nagelopen worden: remmen, ophanging, vloeistoffen, motorolie, filters.

2. Slijtage reparatie
Denk hierbij aan remblokken, remschrijven en koppelingsplaat.

3. Kilometergebonden vervanging
Voor sommige onderdelen bestaat een vervangingsmoment bij een aantal verstreken kilometers. De bekendste hiervan is de distributieriem.

4. Onvoorziene reparatie
De levensduur van bepaalde onderdelen is niet altijd te bepalen. Daarom kunnen er altijd onvoorziene reparaties voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een waterpomp die gaat lekken, een veer die breekt of een aandrijfas die defect is.

Daarnaast kijken wij tijdens de grote beurt naar ruitenwissers, deurscharnieren, buitenspiegels, carrosserie en verlichting. Binnenin de auto kijken we naar dashboardverlichting, veiligheidsgordels, de pedalen, verwarming, handrem, claxon en airbag. Onder de motorkap wordt ook uitgebreid gekeken naar bijvoorbeeld de distributieriem, brandstofslangen, de versnellingsbak, de V-riem/V-snaar en het koelsysteem. Onze monteurs kijken ook naar de onderkant van uw auto. Denk hierbij aan de remslangen en leidingen, de schokdempers en veren, de kogels en draagarmen, de uitlaat, het remsysteem en de banden van uw auto.

Kortom, zoekt u een auto garage die uw veiligheid op de weg serieus neemt en met de meest moderne apparatuur uw auto onderhoud en repareert? Neem dan contact met ons op. Wij verzorgen graag uw auto’s APK en onderhoud in Enschede. Deskundig en snel!

Tip: combineer de grote beurt met de APK. De APK-keuring zit vaak bij de prijs van de grote beurt inbegrepen, zo bent u voordeliger uit!

Wij kunnen ook helpen met

Banden & Velgen

Uitlijnen

Airco service